fredag 23 september 2011

Falukorv i ugn med potatismos

På vardagarna så är det snabbt och gott med ugnsbakad falukorv och potatismos. Skär potatisen i små bitar så blir potatisen mjuk supersnabbt. Dessutom är det skönt att ta till vattenkokaren för att koka upp vattnet på plattan tar längre tid. Så här gör vi falukorv i ugn hemma hos oss!

4 pers

Ingredienser:DSC00087

1 falukorv (800g) 
1 msk ketchup
1 msk grovkorning senap
1 st äpple
½ dl riven ost

1 kg potatis (mjölig)
4 dl mjölk
2 msk margarin
salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär elva snitt i korven.
  • Blanda ketchup och senap. Bred ut det över korvens ovansida.
  • Skär äpplet i klyftor, gärna så det minst blir tolv klyftor.
  • Riv ost och fördela det över korven.
  • Låt stå i ca 30 minuter.
  • Sätt på vatten i vattenkokaren.
  • Skala och skär potatisen. Häll över det varma vattnet och låt det sjuda tills potatisen är klar.
  • Häll av vattnet när potatisen är mjuk. Häll ner mjölken och margarinet i kastrullen med potatisen. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och värm på mjölken och margarinet. När mjölken börjat bubbla lite drar du bort den från plattan.
  • Kör med elvispen tills det blir ett pluffigt potatismos.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera korven och moset med sallad och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar