onsdag 17 augusti 2011

Ättiksgurka

Hittade detta receptet på internet. Var lite skeptisk först då jag inte skulle tillsätta vatten utan den enda vätskan som skulle användas var ättiksprit. Men det blev väldigt bra! Låt den stå och dra i någon vecka innan man äter den. Jag har såklart inte “stulit” receptet utan gjort lite ändringar så det blir till min egen ;).

P1020041

2 kg västeråsgurka
9 dl 12% ättikssprit
1 kg strösocker
½ dl salt
2 msk gula senapsfrön
2 lagerblad
5-10 dillkronor
ca 8 cm lång pepparrotsbit

  1. Skiva gurkan tunt och lägg den i en stor gryta eller dylikt.
  2. Blanda ättika, socker, salt, senapsfrön, lagerblad och dillkronor.
  3. Koka upp lagen och sila den över gurkan. Låt det svalna.
  4. Häll av lagen och koka upp den igen. Slå den över gurkan och låt det svalna.
  5. Häll av lagen och koka upp den för en tredje gång, slå den över gurkan och låt det svalna.
  6. Lägg gurkan i väl rengjorda glasburkar och häll över lagen så det täcker gurkan.
  7. Skala och skiva pepparroten. Lägg några bitar på toppen i varje burk.
  8. Sätt på tätslutande lock och förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar