söndag 7 juni 2009

Min hamburgare med mozzarella


På en lördagkväll är det trevligt att mysa till det lite. En hemmagjord hamburgare är ju alltid mycket godare än en fettig McDonalds burgare ;)
Till min hamburgare gör jag egen hamburgarsås. Har man lite bostongurka eller ättiksgurka, majonnäs och ketchup är det mer eller mindre redan klart! Blanda ihop 3msk gurka, 2 msk majonnäs, 2-3 msk ketchup. Enkelt, gott och billigt!
Som bröd brukar de flesta använda sig av vanliga hederliga hamburgerbröd, för att göra det lite lyxigare använder vi oss av ”lepine” Det är ett jättegott bröd som vi köper på Coop eller Hemköp när vi är där. 1 st lepine räcker till 4 hamburgare.


Ingredienser: 4-6 pers
600 g nötfärs
2 st kokta kalla potatisar
1 st ägg
salt och vitpeppar

1 mozzarellaost
2 isbergssalladsblad
1 skivad gullök
8-12 skivor gurka
4 skivor tomat
svartpeppar

ketchup
hamburgerdressing

Gör så här:
 • Mosa den kalla kokta potatisen och blanda den tillsammans med ägget och salt och vitpeppar. Rör ihop det med färsen. Häll eventuellt i lite vatten för att få en smidigare smet.
 • Gör åtta hamburgare av smeten. Egna hamburgare eller biffar har tendens att ”svullna” på mitten. För att slippa det kan man trycka lite extra i mitten på biffen så att det ser ut som att man har gjort en liten kant. Stek dem på medelvärme tills de är klara.
 • Skiva mozzarellan tunt och lägg 2 skivor på hamburgaren precis innan den är klar från pannan. Ta lite svartpeppar på mozzarellan.
 • Skiva även de andra grönsakerna. Sen är det bara att bygga sin hamburgare efter eget önskemål.
 • Servera med lite ugnsbakade potatisklyftor eller lite pommes. Smaklig måltid
länkar: dn

2 kommentarer:

 1. Egen hamburgersås? Med köpt majonnäs och köpt ketchup? Själv gör jag självklart egen ketchup och även hamburgerdressing, och grunden till den är en hemgjord majonnäs...

  SvaraRadera
 2. Jag har väl aldrig sagt hurvida jag har köpt majonnäsen och ketchupen... Ketchup vill jag prova att göra någon gång. Men majonnäs brukar jag faktiskt ha hemmagjord... ;)

  SvaraRadera