tisdag 18 oktober 2011

Tacogratäng

Är man trött på att alltid göra tacos på samma sätt är detta ett kul sätt att piffa till det. Bjud på det till fredagsmyset eller nästa gång ni får gäster. Gör en blandsallad med allt gott som ni gillar i grönsaksväg och servera gratängen med sallad och tortilla chips. I affären finns det många olika smaker, men mina favoriter är med ost smak eller barbecue smak. Senast jag blev bjuden på detta hade min goda vän Anna gjort det. Hon har föresten en trevlig blogg där hon tar många bra tips för hemmet eller skönhetsprodukter. Kolla in Annas blogg!

Ingredienser: DSC00900

800 g köttfärs
2 st påsar med tacos krydda
400 g Philadelphiaost
3 vitlöksklyftor
3 dl riven ost

Tillbehör:

tacosås
crème fraiche

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Bryn köttfärsen och häll i tacoskryddan tillsammans med 2 dl vatten. Koka ett par minuter.
  • Blanda Philadelphiaosten med riven vitlök. Bred ut det i en ugnssäkerform.
  • Häll över köttfärsen och lägg den rivna osten ovanpå.
  • Ställ in i mitten av ugnen tills osten fått fin gyllenbrun färg. Tar ca. 15-20 minuter.
  • Servera med en god sallad, tortilla chips, tacosås och en klick crème fraiche.

     

2 kommentarer:

  1. Mumsigt gott.. idag blir det kyckling här hemma! Kramar till er! =)

    SvaraRadera
  2. Supergod! Jag äter inte vanlig tacos längre för det är så trist i jämförelse med den här som alternativ.

    Tack! :)

    SvaraRadera