Att gå till bageriet för att få goda frallor är ju bäst! Men är bageriet stängt eller man inte orkar gå ut i rusket kan man göra sina egna. Tar ju så klart något längre tid. Men resultatet blir bra!
Ingredienser:
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1 tsk salt
50 g jäst
9-10 dl mjöl
1 ägg
vallmofrön
Gör så här:
- Häll vattnet, olja och salt i en skål.
- Smula ner jästen. Rör tills jästen löst upp.
- Tillsätt 9 dl mjöl. Tillsätt mer om det skulle behövas.
- Arbeta degen tills den släpper skålen.
- Låt degen jäsa i skålen under en bakduk i ca 15 minuter. (Har du bråttom kan du baka ut den direkt)
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord. Rulla degen till en längd. Dela degen i 16 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och lägg på ett bakplåtspapper.
- Jäs bullarna i ca 15 minuter.
- Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
- Sätt plåten mitt i ugnen och grädda bullarna tills de fått gulbrun färg. Det tar ca 5-10 minuter.
- Lägg bullarna på ett galler UTAN bakduk över. Då blir de frasigare på ytan, som på bageriet.
De ser ju sjukt god ut! Måste prova dessa någon gång framöver! Kram Anna
SvaraRaderawww.annaslivsblogg.blogspot.com
Detta recept har blivit en favorit och jag bakar dom flera gånger i månaden :D
SvaraRaderaBrukar variera fröna bara...
Vad roligt! Vilka frön är favorit?
RaderaRIKTIGT GODA! Jag gjorde dock utan frön :)
SvaraRaderaJättegoda! Jag gjorde dem som ostfrallor och bytte ut en dl vätska mot mjölk. Blev jättegoda... :)
SvaraRaderaJag strödde smulat flingsalt över! Riktigt gott!
SvaraRaderaDet måste jag prova nästa gång! Tack för tipset!
RaderaBakade dem precis och de blev riktigt goda! Kommer verkligen göra enligt detta recept igen. Ska rekommendera andra! :)
SvaraRaderaKul att du gillade dom! ;)
RaderaJättebra recept..Tack så mycket :)
SvaraRaderaJättegoda frallor, tack så mycket för receptet!!
SvaraRadera