fredag 2 december 2011

Cake pops

När vi döpte min son Elis, bjöd min underbara vän och dessutom gudmor till Elis på smarriga Cake pops. (Kolla in hennes blogg, här!) Pricken över i:et var de små söta ljusblåa sidenbanden som hon knutit en rosett av. Jag frågade om jag fick lova att lägga ut receptet på min blogg. Det fick jag, bevisligen ;). De blev en dunder hit! Dessutom är huvudingrediensen min absoluta favorit bland ballerinas sortiment, kladdkaka. Hade jag fått och kunnat så skulle jag ätit upp alla själv…. haha.

Som tips till ert eventuella adventsfika eller julmys med vänner och släkt kan ni göra en julvariant. Köp Ballerina pepparkaka istället för Ballerina kladdkaka och köp hem rött sidenband.

IMG_1149

IMG_1173
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser: DSC01757

2 paket ballerina kladdkaka 
50-100 g Philadelphiaost
200 g vit choklad

Tillbehör:

grillpinnar i trä
sidenband i önskad färg

Gör så här:
  • Mixa kexen till en massa.
  • Blanda ner Philadelphiaost så att det blir en smidig “deg” så du kan forma så runda bollar.
  • Ställ in bollarna i kylen i ca 30 minuter.
  • Förbered grillpinnar till önskad längd.
  • Smält chokladen i ett vattenbad.
  • Ta ut bollarna ur kylen. Doppa först pinnen i chokladen (den fäster bättre då), sedan sticker du in den i bollen. Doppa sedan hela bollen i chokladen och ställ det på ett bakplåtspapper.
  • Ställ in cake popsen i kylen för att stelna.
  • Knyt ett fint sidenband runt grillpinnen innan servering.

     

2 kommentarer:

  1. Hej anja! De blev visst vädigt lyckade... bra idé med ballerina pepparkaka... det kommer bli perfekt till nyårsfesten! Stora Kramar Anna

    www.annaslivsblogg.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Å så gott !!


    www.ishockeybilder.se

    SvaraRadera