onsdag 7 december 2011

Köttfärssås

DSC01599

Vad ska vi göra för middag? Nja, är det svårt att komma på någonting brukar jag alltid kunna svänga ihop en köttfärssås. Det är snabbt, enkelt och alla gillar det! Att kunna göra en köttfärssås till sin egen är väldigt lätt då man alltid kan hyssta i vad man har i kylen. Vitkål, morötter, majs, svamp, paprika eller selleri!? Eller så gör man den med bara köttfärsen och lök… ;) På kortet ser ni min stora son Vilmer som älskar köttfärssås och spagetti. Så här brukar våran köttfärssåsgrund se ut för det mesta.

4 persDSC01600
Ingredienser:

400 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 nypa socker
2 dl turkisk yoghurt (10%) eller 2 dl matlagningsgrädde
salt och vitpeppar

Gör så här:
  • Hacka lök och vitlök. bryn köttfärsen i lite olja och häll sedan ner löken och fräs med.
  • Bryn på tomatpurén, basilikan och oreganon tillsammans med färsen någon minut.
  • Häll över krossade tomater, vatten och buljongtärningen. Puttra på svag värme i 20 minuter.
  • Häll ner grädden eller yoghurten. Koka ihop.
  • Smaka av med socker, salt och peppar.
  • Servera till kokt potatis eller spagetti.

2 kommentarer:

  1. Köttfärssåsen står ju på matsedeln regelbundet, annars utbryter ju vilda protester åtminstone hos oss! Turkisk yoghurt lät spännande att ha i!

    SvaraRadera