Detta är en av mina nya favoriter. Jag blev bjuden på den av min kära kompis Josefin. Helt fantastiskt god! Jag fick receptet av henne och gör den nu tills mina föräldrar kommer. Den enda nackdelen med cheesecaken är att det blir så fasansfullt mycket med disk. Men om den blir lika god som Josefins blev så är det ju såklart värt det! Hoppas ni också “vågar” prova den.
8 port
Ingredienser:
Botten:
75 g smör
14 digestivekex
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 gram Philadelphiaost
3 äggvitor
Gör så här:
Botten:
- Smält smöret.
- Kör digestivekexen i en matberedare och blanda det tillsammans med smöret så det blir en smuligmassa.
- Tryck ut massan i en springform.
Fyllningen:
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
- Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
- Vispa äggulor och socker i en stor skål. Tillsätt sedan Philadelphiaosten.
- Tillsätt gräddblandningen i bunken med äggulorna och blanda försiktigt.
- Tillsätt sedan äggvitan och vänd försiktigt ner den. Tänk på att inte blanda mer än nödvändigt då du lätt kan förstöra fluffet man vill ha.
- Krossa daim och häll ner 2,5 paket i smeten. Rör försiktigt.
- Häll över det i springformen.
- Ställ formen i frysen minst 5 timmar.
- Ta ut cheesecaken i 15 minuter före servering.
- Det sista ur paketet med daim strör man på för dekorering.
den var super god, den ska
SvaraRaderajag göra fler gånger
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaden här var ok. :)
SvaraRaderadet här var väl ingen höjdare precis
SvaraRadera.
funka å dunka!
SvaraRaderadenna skulle jag gärna bli bjuden på en kväll... ;)
SvaraRaderaDen här var SUPER GOD
SvaraRaderaBlev bjuden på den på 30 årskalas, supergott
SvaraRadera