En av mina föräldrars favoriträtter är Biff a la Lindström. Så ibland när vi träffas så är det Lindströmmen som står på menyn. Till biffarna serverar jag kokt potatis, brunsås, lingon och ättiksgurka. Hoppas att detta är någonting som kan intressera er också. Det är så himla gott. Som tips tycker jag att det känns skönt med att ha vinylhandskar hemma. Jag använder det ofta då jag vet att jag behöver använda händerna i maten. Och just till Biff a a la Lindström är det skönt för att slippa att bli rödfärgad av rödbetorna som man behöver hacka. Tänk på att om ni vill ha rå lök i färsen så stek biffarna snarast. Men om man behöver göra smeten i förväg, stek löken innan den tillsätts i färsen. Man vill ju inte att det ska surna!
4-6 personer (ca 10 biffar)
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk nymalt vitpeppar
800 g nötfärs
2 dl hackade rödbetor
0,5 dl hackad ättiksgurka
0,4 dl hackad kapris
1 dl finhackad gullök
margarin/smör och olja till stekning
Gör så här:
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla i 10 minuter.
- Blanda sedan ner ägget och saltet och pepparn.
- Lägg ner färsen, rödbetorna, ättiksgurkan, kaprisen, löken och blanda väl.
- Låt smeten få vila i ca 15 minuter innan man steker dem.
- (Stek en liten provbiff och smaka om man behöver krydda mer)
- Smält fettet i en stekpanna och stek biffarna ca 5-7 minuter på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar