På vardagarna så är det snabbt och gott med ugnsbakad falukorv och potatismos. Skär potatisen i små bitar så blir potatisen mjuk supersnabbt. Dessutom är det skönt att ta till vattenkokaren för att koka upp vattnet på plattan tar längre tid. Så här gör vi falukorv i ugn hemma hos oss!
4 pers
1 falukorv (800g)
1 msk ketchup
1 msk grovkorning senap
1 st äpple
½ dl riven ost
1 kg potatis (mjölig)
4 dl mjölk
2 msk margarin
salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär elva snitt i korven.
- Blanda ketchup och senap. Bred ut det över korvens ovansida.
- Skär äpplet i klyftor, gärna så det minst blir tolv klyftor.
- Riv ost och fördela det över korven.
- Låt stå i ca 30 minuter.
- Sätt på vatten i vattenkokaren.
- Skala och skär potatisen. Häll över det varma vattnet och låt det sjuda tills potatisen är klar.
- Häll av vattnet när potatisen är mjuk. Häll ner mjölken och margarinet i kastrullen med potatisen. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och värm på mjölken och margarinet. När mjölken börjat bubbla lite drar du bort den från plattan.
- Kör med elvispen tills det blir ett pluffigt potatismos.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera korven och moset med sallad och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar