En kväll fick middagen bli efter vad jag hade hemma. Jag är bara tvungen att delge er (om jag får skryta lite;)) då jag tycker att jag lyckades väldigt väl med denna höstiga improvisation i köket. Jag kan tänka mig att den smakar väl så bra med nått viltkött istället! Det är kul om ni vill prova att laga den. Berätta gärna för mig i så fall om vad ni tyckte ;) ( det gäller såklart alla mina recept). Ni kanske kan komma med förbättringar!
Ingredienser:
700 g fläskytterfilé
300 g vitkål
100 g färsk svamp
3/4 dl torkade trattkantareller
1 rödlök
10 cm purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl vatten
150 g svartavinbärsgele (ca 1,5 dl)
6 tsk maizenaredning för bruna såser
2 syrliga äpplen
salt och peppar
Gör så här:
- Skala/skölj/rensa/ lök, vitkål, svamp och purjolöken.
- Skär rödlöken i klyftor. Vitkålen i 1,5x1,5 cm stora bitar. Skär purjolöken i mindre bitar. Blötlägg den torkade svampen i lite vatten.
- Dela fläskfilén i 2x2 stora bitar.
- Stek köttet i smör och olja.
- Häll i grönsakerna tills det mörat till sig lite.
- Häll på grädde, vatten och vinbärsgelé. Låt koka 10- 15 minuter.
- Red med maizenan.
- Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg i dem och koka i 5 minuter till.
- Krydda med salt och peppar.
- Serveras med kokt eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar