tisdag 20 september 2011

Müsli

Det finns hur mycket olika sorters müsli. Den jag köper i affären är si så där. Därför ville jag prova att göra müsli själv. Alla recept jag hittade hade massor av ingredienser som jag inte har hemma i vanliga fall. Så jag fick göra min egen. Den blev jättegod! Hade jag haft mer torkad frukt hemma hade jag använt det också, men det går ju att komplettera med efter ett besök i affären ;)! Perfekt för att göra frukosten nyttigare och godare ;). Jag läste att just denna sortens müsli kallas för Granolamüsli. Granola är namnet på müsli som är rostad. P1020212
Ingredienser:
1 1/4 dl vatten
3/4 dl honung
5 dl havregryn
2 ½ dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hackad mandel
½ tsk salt
1/4 dl ljus sirap
2,5 dl russin
3 dl corn flakes
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör ut honungen i vattnet.
  • Häll ner havregryn, solroskärnor, kokos, mandel och salt i honungsvattnet. Blanda väl.
  • Häll ner det i en ugnssäker form och ringla över hälften av sirapen.
  • Efter 5-7 minuter, rör i müslin och häll på resten av sirapen.
  • Rör var 5-7 minut i ca 40-45 minuter. Det är klart när det mesta ser gyllenbrunt ut.
  • Låt det svalna på ett bakplåtspapper.
  • När det är svalt, blanda det med russin och corn flakes.
  • Servera med yoghurt eller fil.

2 kommentarer:

  1. Detta lät ju hur gott som helst..d tar ja o testar nån dag

    SvaraRadera
  2. Det blev gott det här!

    SvaraRadera