lördag 12 mars 2011

Daim cheesecake

Detta är en av mina nya favoriter. Jag blev bjuden på den av min kära kompis Josefin. Helt fantastiskt god! Jag fick receptet av henne och gör den nu tills mina föräldrar kommer. Den enda nackdelen med cheesecaken är att det blir så fasansfullt mycket med disk. Men om den blir lika god som Josefins blev så är det ju såklart värt det! Hoppas ni också “vågar” prova den.

8 port

Ingredienser:P1010956

Botten:
75 g smör
14 digestivekex

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

3 äggulor
2 dl strösocker
125 gram Philadelphiaost

3 äggvitor

3 paket dubbeldaimP1010961

Gör så här:
Botten:

  • Smält smöret.
  • Kör digestivekexen i en matberedare och blanda det tillsammans med smöret så det blir en smuligmassa.
  • Tryck ut massan i en springform.

Fyllningen:

  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
  • Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
  • Vispa äggulor och socker i en stor skål. Tillsätt sedan Philadelphiaosten.
  • Tillsätt gräddblandningen i bunken med äggulorna och blanda försiktigt.
  • Tillsätt sedan äggvitan och vänd försiktigt ner den. Tänk på att inte blanda mer än nödvändigt då du lätt kan förstöra fluffet man vill ha.
  • Krossa daim och häll ner 2,5 paket i smeten. Rör försiktigt.
  • Häll över det i springformen.
  • Ställ formen i frysen minst 5 timmar.
  • Ta ut cheesecaken i 15 minuter före servering.
  • Det sista ur paketet med daim strör man på för dekorering.  

8 kommentarer:

  1. den var super god, den ska
    jag göra fler gånger

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. den här var ok. :)

    SvaraRadera
  4. det här var väl ingen höjdare precis



    .

    SvaraRadera
  5. funka å dunka!

    SvaraRadera
  6. denna skulle jag gärna bli bjuden på en kväll... ;)

    SvaraRadera
  7. Den här var SUPER GOD

    SvaraRadera
  8. Blev bjuden på den på 30 årskalas, supergott

    SvaraRadera