torsdag 5 januari 2012

Ugnsbakad lax med spagetti och spenatstuvning

För att göra någonting helt annat efter all jul mat. Detta blev väldigt gott. Gör gärna en god och fräsch sallad till.

Ingredienser:

500 g fryst hackad spenat  DSC01747
1 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
1 msk mjöl
1,5 dl grädde
salt och vitpeppar

spagetti till 4 pers

4 laxfiléer
citronpeppar
olivolja eller en kallpressad rapsolja

Gör så här:
  • Krydda laxen med citronpeppar och ringla över lite olja.

  • Sätt in laxen i ugnen på 175 grader. Använd en termometer för att få den perfekt, ca 50-52 grader brukar jag gilla.

  • Koka upp vatten till spagettin. Koka den enligt förpackningens anvisningar.

  • Tina spenaten på låg värme i en gryta.

  • Pressa en vitlöksklyfta och lägg i den i färdigtinade spenaten.

  • Smält margarin tillsammans med vitlöken och spenaten.  Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt grädde, salt och peppar. Koka ca 3-5 minuter.

  • Blanda spenaten och spagettin. Servera med laxen.

  • 1 kommentar: