måndag 23 januari 2012

Jordgubbspaj - glutenfri

För någon vecka sedan fick jag finbesök av godaste vänner. En av dom är glutenintolerant. Jag hade INGENTING att bjuda på. Så det fick bli till att improvisera. Den pajen blev mer än lyckad och här kommer receptet Anna ;).  Den är lätt att få laktosfri/mjölkfri också. Det är bara att byta ut margarinet till ett mjölkfritt margarin och glass.

Ingredienser:

150 g margarinDSC02136
1 dl strösocker
3 msk sirap

5 dl havregryn
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker

450 g frysta jordgubbar
2 msk potatismjöl
½ dl strösocker

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader i 30 minuter
  • Häll upp de frysta jordgubbarna i en pajform.
  • Blanda potatismjöl med ½ dl socker. Häll detta över jordgubbarna.
  • Smält margarinet, sockret och sirapen i en kastrull och låt allt smälta ihop. Låt det koka tillsammans ca 5 minuter.
  • Blanda bakpulver. vaniljsocker och havregryn. Häll ner det i grytan och blanda snabbt ihop.
  • Häll smeten över jordgubbarna och bred ut det jämnt över jordgubbarna.
  • Ställ in pajen i ugnen och servera den tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar