måndag 26 december 2011

Frallor

Att gå till bageriet för att få goda frallor är ju bäst! Men är bageriet stängt eller man inte orkar gå ut i rusket kan man göra sina egna. Tar ju så klart något längre tid. Men resultatet blir bra!

16 st DSC01768

Ingredienser:

4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1 tsk salt
50 g jäst
9-10 dl mjöl
1 ägg
vallmofrön           

Gör så här:
  • Häll vattnet, olja och salt i en skål.
  • Smula ner jästen. Rör tills jästen löst upp.
  • Tillsätt 9 dl mjöl. Tillsätt mer om det skulle behövas.
  • Arbeta degen tills den släpper skålen.
  • Låt degen jäsa i skålen under en bakduk i ca 15 minuter. (Har du bråttom kan du baka ut den direkt)
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord. Rulla degen till en längd. Dela degen i 16 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och lägg på ett bakplåtspapper.
  • Jäs bullarna i ca 15 minuter.
  • Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
  • Sätt plåten mitt i ugnen och grädda bullarna tills de fått gulbrun färg. Det tar ca 5-10 minuter.
  • Lägg bullarna på ett galler UTAN bakduk över. Då blir de frasigare på ytan, som på bageriet.

11 kommentarer:

  1. De ser ju sjukt god ut! Måste prova dessa någon gång framöver! Kram Anna
    www.annaslivsblogg.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Detta recept har blivit en favorit och jag bakar dom flera gånger i månaden :D
    Brukar variera fröna bara...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Vilka frön är favorit?

      Radera
  3. RIKTIGT GODA! Jag gjorde dock utan frön :)

    SvaraRadera
  4. Jättegoda! Jag gjorde dem som ostfrallor och bytte ut en dl vätska mot mjölk. Blev jättegoda... :)

    SvaraRadera
  5. Jag strödde smulat flingsalt över! Riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste jag prova nästa gång! Tack för tipset!

      Radera
  6. Bakade dem precis och de blev riktigt goda! Kommer verkligen göra enligt detta recept igen. Ska rekommendera andra! :)

    SvaraRadera
  7. Jättebra recept..Tack så mycket :)

    SvaraRadera
  8. Jättegoda frallor, tack så mycket för receptet!!

    SvaraRadera