lördag 15 oktober 2011

Sjömansbiff

Som jag tidigare nämnt har vi en jättefin köttbutik nära oss. De säljer “Kaprifolkött” och är ett bland annat ett kravmärkt kött. När man köper deras olika veckopåskombinationer får man med sig sådant hem som man glömt bort att man gillar eller så testar man på någonting nytt. Här kommer ett recept på hur man kan göra en klassisk husmanskosträtt. Jag älskar att ha lingon till allt möjligt så för mig är det ett måste. Men för dig som är lite mer försiktig i din lingon förtärning räcker det med att servera inlagd gurka. Prova mitt recept en gång så ni har hemma!

4-6 pers
Ingredienser:DSC00876

800 g innanlår i skivor
2 dl vetemjöl
10 potatisar ca 750 g
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1-2 tsk salt
1-2 krm malen vitpeppar
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 flaska mörkt öl, 50 cl
4 dl vatten eller buljong

persilja

Gör så här:
  • Skala potatis och lök. Skär potatisen i tjocka skivor och löken tunt.
  • Bryn löken i lite av matfettet i en stekpanna. Ta upp löken.
  • Vänd köttet i mjölet. Bryn köttet på båda sidorna i resten av matfettet efter löken. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  • Varva potatis, lök och kött i en gryta (potatisen ska vara underst och överst). Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Lägg i lagerbladet.
  • Häll på öl och vatten eller buljong. Låt koka sakta under lock ca 1 h eller tills köttet är mört.
  • Strö över hackad persilja och servera direkt ur grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar