Det pratas det mycket om att man ska tänka på vad man äter beroende på vilken årstid vi har. Vad är det som smakar bäst under våra årstider och vad har vi mycket tillgång av? Om man tänker på att äta av säsongens råvaror får vi en bra matvariation under året och dessutom kan det hålla ner vår matbudjet. Och det är väl ingen som misstycker om det ;).
Under April månad är exempelvis nytt för säsongen:
Aubergine
Avokado
Gurka
Gräslök
Knipprädisor
Makrill
Nässlor
Paprika
Pepparrot
Purjolök
Rabarber
Salladslök
Tomat
Vildsvin
Vildlax
Zucchini
Källor: www.hemköp.se, xn--ssongsmat-v2a.nu/ssm/Lista:Alla_r%C3%A5varor
Toppenbra Anja! Uppdatera gärna varje månad så vi vet vad vi skall välja! Kram Anna
SvaraRaderaHej, och tack för Säsongsmatslänken! Du kan se råvaror per månad (enligt vår definition) här också: http://säsongsmat.nu/ssm/Juni
SvaraRaderahttp://säsongsmat.nu/ssm/Juli
http://säsongsmat.nu/ssm/Augusti
osv...
Hej, och tack för Säsongsmatslänken! Du kan se råvaror i säsong per månad (enligt vår definition) så här också:
SvaraRaderahttp://säsongsmat.nu/ssm/Juni
http://säsongsmat.nu/ssm/Juli
http://säsongsmat.nu/ssm/Augusti
osv...
(hoppsan, sorry för dubbelpostning)
SvaraRadera