För en dag sedan skulle vi få besök. Jag planerade att baka en sockerkaka, men Vilmer (4år) tycker vi ska ha en jordgubbskaka. Så fick det bli! Improvisation på hög nivå men gott blev det!
Ingredienser:
50 g margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1,5 dl jordgubbssylt
3 dl florsocker
1 msk koncentrerad jordbubbssaft
Gör så här:
Smält margarinet. Låt det svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner jordgubbssylten med en slickepott.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en skål och häll sedan ner det i smeten. Fortsätt använda slickepotten.
Rör ner mjölken och margarinet och blanda till en jämn smet.
Häll ner smeten i formen och grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter. Känn med en sticka.
Rör florsocker och saften tills det blir en jämn och klumpfri glasyr. Häll på den ljumna kakan. Serveras när glasyren stelnat. Vill man piffa till kakan kan man strössla över Jordgubbsströssel innan glasyren stelnat.
Tips! www.culinarydream.tumblr.com
SvaraRaderaV är väl för go.... han kommer bli duktig i köket precis som sin mor & far. =)
SvaraRaderaKramar Anna
Mmmm! Ser riktigt smarrig ut! :-)
SvaraRadera