söndag 24 juni 2012

Crêpes

Ibland blir det att vi har för mycket mjölk hemma för att kunna hinna dricka upp allt innan den blir dålig. Så var fallet idag. Så jag bestämde mig för att göra pannkakor på 9 deciliter mjölk... Det blev flera pannkakor över efter lunchen och nu till kvällen serverade vi crêpes med köttfärs fyllning. Smarrigt värre 😜!

Ingredienser:
9 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 st ägg
1 krm salt
1 tsk socker
1 msk rapsolja

500 g blandfärs
1 stor gul lök
1 st vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk örtagårdskrydda
1 tsk svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt
Ost

Gör så här:
• mät upp mjöl, socker, salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa tills smeten är fri från klumpar. Häll på resten av mjölken och knäck i äggen och vispa till en slät smet. Häll i oljan.
• Smält smör i en stekpanna och grädda pannkakorna på medelhög värme.
• Sätt ugnen på 250 grader.
• Hacka lök och vitlök fräs det i en panna. Bryn färsen tills den är klar. Krydda och häll på tomater och grädde. Låt koka tills vätskan är nerkokt lagom för att kunna läggas i pannkakorna.
• Lägg 2 msk köttfärsfyllning i pannkakorna för att sedan rulla dom . Lägg dem i en ugnsfast form.
• Hyvla eller riv ost på crêpesen och ställ in dem i ugnen tills osten har smält. Tar ca 10 minuter.
• Servera med en god sallad.

3 kommentarer:

  1. Åh crepès är väl kanske lite glömt kan tyckas. Denna så smaskiga maträtt. I ungdommens dar när jag skulle ha dejt så hade jag förberett crepés som bara var att stoppa in i ugnen. Perfekt innan hånglet skulle börja :)

    SvaraRadera
  2. Detta crépes-recept ser gott ut vi tycker verkligen om både pannkakor och köttfärssås i vår familj så detta är en perfekt kombination,håller med ovanstående kommentar om att crépes är lite bortglömt,synd det finns ju mycket man kan göra crépes med,räkor bla.

    SvaraRadera
  3. Crepes var evigheter sen jag gjorde! Tack för påminnelsen:)

    SvaraRadera