söndag 30 augusti 2009

Spenat och fetaost paj

Paj är någonting som är en favorit hos oss. Speciellt är det två som vi gillar bäst. Den ena är en tacopaj, och den andra är denna spenat och fetaost pajen. Min svärmor introducerade denna pajen för oss. Det är nästan ett måste att prova. Pajen på kortet är det Peter som har lagat :)

Ingredienser:
Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
1 msk kallt vatten

Fyllning :
1 paket bladspenat (250 gram)
1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
200 gram fetaost i bitar
15 svarta oliver
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk oregano
1 krm riven muskot
Salt och peppar

Gör så här:
  • Pajskalet: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en stor pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200o. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • Fyllningen: Tina spenaten. Hacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja. Pressa över vitlöken.
  • Fördela spenat, fetaost och oliver i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar