Jag blev bjuden på denna soppa som en förrätt i somras. Jag tyckte den var hur god som helst och vill gärna dela med mig av detta matminne. Soppan är väldigt mäktig så det räcker med väldigt lite som förrätt. Jag har skrivit 5 dl buljong i receptet, men allt behövs inte, man får se lite till hur stora avokadon är och hur tjock eller lös man vill att soppan ska vara. Det är bra om man gör den några timmar innan den ska serveras så den hinner bli kyld ordentligt. Och det ni tänkt servera soppan ur kan vara trevligt att ha stoppat in i frysen några timmar så det är riktigt kallt när den ska ätas.
Det är en smaksak om vad man vill ha för rom också. Jag har prövat med båda och föredrar själv den svarta.
Ingredienser:
4 st avokado
2 st små schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
5 dl grönsak eller hönsbuljong
1 tsk svartpeppar
1tsk salt
1 dl turkisk yoghurt
1 citron
Garning:
4 msk turkisk yoghurt
4 skivor formfranska
2-3 msk olivolja
4 tsk svartrom
Gör så här:
- Gröp ur avokadon och grovhacka löken och vitlöken.
- Mixa allt med en stav mixer eller matberedare. Späd med buljong till en önskad konsistens. Mixa ner ca 1 dl yoghurt och en liten skvätt med citronsaft. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Skiva brödet i stavar eller kuber och stek dem i en stekpanna med lite olja i. Salta lite precis när de är lite gyllenbruna. Låt dem svalna på ett hushållspapper.
- Servera soppan med en liten klick rom och en klick med yoghurt samt krutongerna.
Hej Anja!
SvaraRaderaDet var länge sen du blogga nu!!
Vill du läsa min?
http://wwwlovekevin.blogspot.com/
KRAMAR MARIA