onsdag 28 april 2010

Anjas rödbetssallad

Vi hade färdiga köttbullar i kylskåpet, hembakat bröd i frysen men ingen rödbetssallad ;).
Alla ingredienser till rödbetsallad fanns hemma och hur många olika recept på internet som helst. Jag gjorde min egen variant. Den blev hur god som helst!P1010561 På kortet har jag använt vanlig formfranska.

Ingredienser:

550 g inlagda rödbetor
½ gul lök
1 äpple
3/4 dl turkisk yoghurt (10%)
3/4 dl majonnäs
1 msk slotts senap original
1 msk riven pepparrot
salt, vitpeppar

Gör så här:

  • Blanda yoghurten, majonnäs, senap, pepparrot i en stor skål.
  • Hacka rödbetor, lök och äpple och lägg ner i såsen.
  • Blanda och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med bröd, köttbullar och sallad. Passar även till buffébordet.

1 kommentar:

  1. Testade detta receptet nyss. Supergott. Tänk på att inte hacka rödbetorna i för stora bitar. Det går utmärkt att höfta lite med de olika delarna.

    SvaraRadera