lördag 25 september 2010

Scones

Imorse bakades det scones. Det är snabbt och enkelt att göra på morgonen om man exempelvis upptäcker att man inte har nått gott bröd hemma eller om man bara vill lyxa till det lite ;). För att lyxa till sconesen ytterligare la jag i 2 bitar mjölkchoklad i hälften av smeten. Mums! Man kan även lägga i lite blåbär eller hallon, men tänk då på att det eventuellt kan behövas 1-2 tsk strösocker också.P1010720
2-3 personer
Ingredienser:
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Fördela det mjuka margarinet i mjölblandningen.
  • Häll i mjölken och rör hastigt runt tills det blir en kladdig smet.
  • (fram till nu är det standard recept) och om man vill så kan man lägga i det lilla extra i sconesen som man önskar.
  • Dela upp smeten på ett mjölat bakplåtspapper. Mjöla händerna och tryck ut smeten med fingrarna till 2 runda kakor.
  • Nagga och skåra dem med kniv och gaffel. (Tips: doppa gaffeln och kniven i mjöl först)
  • Gräddas i ca 10 minuter. Godast att ätas nygräddade med smör, ost och marmelad ;) 

1 kommentar:

  1. ja de ser jätte goda ut, synd bara att min lillasyster inte vill baka dom :D

    SvaraRadera