2-3 personer
Ingredienser:
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Fördela det mjuka margarinet i mjölblandningen.
- Häll i mjölken och rör hastigt runt tills det blir en kladdig smet.
- (fram till nu är det standard recept) och om man vill så kan man lägga i det lilla extra i sconesen som man önskar.
- Dela upp smeten på ett mjölat bakplåtspapper. Mjöla händerna och tryck ut smeten med fingrarna till 2 runda kakor.
- Nagga och skåra dem med kniv och gaffel. (Tips: doppa gaffeln och kniven i mjöl först)
- Gräddas i ca 10 minuter. Godast att ätas nygräddade med smör, ost och marmelad ;)
ja de ser jätte goda ut, synd bara att min lillasyster inte vill baka dom :D
SvaraRadera