torsdag 25 augusti 2011

Korvpannkaka

Detta receptet fick jag av Vilmers kompis mamma. Åh, vad jag tyckte det lät som en bra ide. Detta är istället för fläskpannkaka. Har du inte något fläsk hemma, så ta korven som blev över från middagen igår! Bus enkelt dessutom!

4 portP1020054

Ingredienser:
200 g korv
1 gul lök

3 ägg
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1-2 tsk salt (beror på vad man har för korv)

Gör så här:

  • Skär korven i bitar och finhacka löken.
  • Stek korv och lök i lite olja.
  • Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt.
  • Tillsätt sedan korven och löken.
  • Häll ner smeten i en smord långpanna.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25  minuter på 225 grader. Låt den vila 2-3 minuter innan servering.
  • Serveras med lingonsylt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar