torsdag 10 november 2011

Chokladbollar med kaluha

Det som är bra med chokladbollar är att det går snabbt att göra om man ska få oväntat besök ;). Men även om man känner sötsug och inte har någonting hemma. Ingredienserna har i alla fall jag alltid hemma.
Detta receptet fick jag till när jag inte hade orken att fixa kaffet. Så att göra dessa chokladbollarna blir lite av en vuxenvariant ;). Jag blev väldigt förtjust i dom. Dessutom ändrade jag formen på dom. Jag har använt skedar för att få den formen. Jag "orkade" inte bli kladdig om fingrarna... hahaha. Ett tips till för att slippa bli kladdig är att hälla kokosen eller pärlsocker i en temugg. Släng ner dom en eller två åt gången och skaka lite.  Förresten, kan kanske vara bra att ha en annan form för att komma ihåg att du inte får bjuda minstingarna på dom.

ca 14 stycken

Ingredienser:DSC01139

120 g smör eller margarin
3 1/2 dl havregryn
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kaluha (el. annan kaffelikör)
1 dl kokos el pärlsocker

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke.
  • Forma smeten till önskad form.
  • Rulla bollarna i kokos eller i pärlsocker.
  • Ställ i kylen och servera till kaffet. De går också att frysa in och ta fram när man önskar.

1 kommentar:

  1. Supergoda... skall lätt göra dessa själva, jag som älskar att baka! Kramar

    www.annaslivsblogg.blogspot.com

    SvaraRadera