torsdag 4 februari 2010

Jordgubbskräm

P1010461
Ett av mina bästa matminnen är när jag var liten. När jag skulle hem till mormor och hälsa på hade hon alltid gjort jordgubbskräm till mig. Åh, vad gott jag tyckte det var!
För någon dag sedan fick jag syn på billiga frysta jordgubbar i affären och fick för mig att jag skulle göra kräm på dom. Det blev verkligen jättegott!
Ingredienser:
2 dl koncentrerad jordgubbssaft (1+7)
5 dl vatten
3,5 msk potatismjöl
250 g frysta jordgubbar
Gör så här:

  • Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull.
  • Låt det koka upp. Dra bort kastrullen från plattan när det börjat koka.
  • Häll i de frysta jordgubbarna och låt de tina i den varma krämen. Klar att ätas inom 15 minuter. Serveras med mjölk och ostsmörgås!

2 kommentarer:

  1. Denna skall jag lätt göra nån dag! mmmm... Jag älskar din blogg... Jag är så kass på att koma på vad vi kan äta men här får jag alla tips jag behöver! :D

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tycker det! Känns alltid bra när man är till nytta ;)

    SvaraRadera