fredag 5 februari 2010

Tacopaj

Jag har tidigare nämnt att vi gillar paj. Detta är en av våra favoriter. Det bästa med denna pajdeg är att de inte ska förbakas! Fyllningen varierar jag lite beroende på hur mycket köttfärs vi har hemma. Har man för lite köttfärs är det alltid gott att dryga ut den lite. Pajen på bilden har jag hysstat i lite majs och krossade tomater. Det tillhör inte orginalreceptet som jag kommer att delge er nu.

Ingredienser:P1010470

Pajskal:
240g mjöl (4 dl)
1tsk salt
50g smör
1½dl mjölk
2tsk bakpulver

Fyllning:
500g blandfärs
1 dl vatten
1 påse tacokrydda

Topping:
4 dl cremé fraich
4 msk majonäs
1 medelstor gullök
2 tomater
2krm svartpeppar
1 tsk salt
1dl riven ost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en bunke. Knåda ihop den till en smidig deg. Kavla ut den på ett mjölat bakbord. Lägg den i pajformen.
  • Bryn köttfärsen och häll i vatten tacokryddan.
  • Hacka löken, tomaterna och blanda med cremé fraich, majonäs, peppar och salt.
  • Häll ner köttfärsen i pajformen och ös sedan lök&tomatröran på toppen. Strö över osten.
  • Pajen ska stå i mitten och gräddas i ca 30 minuter.
  • Serveras med en god sallad och med tacochips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar