lördag 1 januari 2011

Bacon inlindade dadlar

Även detta är ett av tillbehören till den varma fördrinken. Just denna gången hade jag getost i dadlarna. Men det är lika gott om inte godare att ha blåmögelost i. Att servera färska dadlar fyllda med ost i är någonting som jag gör varje jul. Men för att göra det lite annorlunda provade jag att linda bacon runt dadlarna i år och det blev väldigt gott!

Ingredienser:

6-8 pers

16 dadlar
8 skivor bacon
150 g valfri ost (mögelost/mjukost)
svartpeppar

Gör så här:

  • Skär en skåra längs med dadelns kärna och pilla sedan ut kärnan.
  • Fyll de urkärnade dadlarna med din ost.
  • Dela baconskivorna på hälften. Rulla de runt dadlarna. (Så här långt kan man förbereda tidigare under dagen)
  • Peppra och lägg ner i en varm stekpanna med "skarven" ner i pannan. Vänd då och då.
  • Dadlarna är klara när baconet är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar