måndag 5 december 2011

Korv och stroganoff

Jag och min son Vilmer tycker detta är väldigt gott! Peter är mindre förtjust i korv och stroganoff och slipper det mer än gärna. Därför brukar jag passa på att göra denna rätt på måndagar eller fredagar när Vilmer och jag äter lunch själva. Perfekt! Det går ju supersnabbt att göra också. Det tar som längst 20 minuter att göra och då är det riset man väntar på för att bli färdigkokt. 

2 persDSC01472

Ingredienser:

300 g falukorv
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 krm cayennepeppar
1 nypa socker
salt, vitpeppar

Gör så här:
  • Hacka löken. Strimla korven och stek i lite olja i en stekpanna. Låt korven få lite färg.
  • Bryn på tomatpurén stekpannan innan du blandar den med korven och löken.
  • Stek även på cayennepepparn nu.
  • Pudra över mjöl.
  • Häll över mjölk och rör runt.
  • Krydda med socker, salt och vitpeppar.
  • Koka i 5 minuter.
  • Servera med ris.

2 kommentarer: