torsdag 14 maj 2009

Farmor Ingers rabarberpaj

Ingredienser:
350 g rabarber

1 msk potatismjöl
1 dl råsocker

150 g smör (ej margarin)
½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 riven bittermandel (behövs inte)

Gör så här:


  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda potatismjöl och sockret i en skål.
  • Skölj och skär rabarberna i 1cm*1cm stora bitar och lägg ner det i skålen med potatismjölet och sockret. Blanda det och häll ner allt så botten täcks av rabarberna.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner vetemjöl, havregryn, socker och bittermanel.
  • Fördela smeten över rabarberna jämnt.
  • Sänk ugnstemperaturen till 225 grader innan du sätter in pajen. Låt stå i ca 30 minuter eller tills täcket fått en fin färg.
  • Servera tillsammans med vaniljsås eller glass.

2 kommentarer:

  1. Kul om receptet på min rabarberpaj kan spridas utanför familjen. Farmor Inger

    SvaraRadera
  2. =) Ja det får vi hoppas

    SvaraRadera