350 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl råsocker
150 g smör (ej margarin)
½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 riven bittermandel (behövs inte)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda potatismjöl och sockret i en skål.
- Skölj och skär rabarberna i 1cm*1cm stora bitar och lägg ner det i skålen med potatismjölet och sockret. Blanda det och häll ner allt så botten täcks av rabarberna.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ner vetemjöl, havregryn, socker och bittermanel.
- Fördela smeten över rabarberna jämnt.
- Sänk ugnstemperaturen till 225 grader innan du sätter in pajen. Låt stå i ca 30 minuter eller tills täcket fått en fin färg.
- Servera tillsammans med vaniljsås eller glass.
Kul om receptet på min rabarberpaj kan spridas utanför familjen. Farmor Inger
SvaraRadera=) Ja det får vi hoppas
SvaraRadera