tisdag 12 maj 2009

Focaccia

Ingredienser:
14 dl (820g)vetemjöl special
2 dl (120)grahamsmjöl
6½ dl(650g) vatten
½ pkt jäst
1 msk salt

½ dl olivolja
1 msk torkade örtert.ex rosmarin eller timjan
Några kvistar färska örter
Ca ½ dl oliver(valfri sort)
Ca ½ dl soltorkade tomater (valfritt)
1 msk fling salt

Gör så här:
  • Blanda mjölet, kallt vatten och jäst i en degmaskin (för bästa resultat) eller bunke.
  • Arbeta degen i ca 15 minuter. Häll i 1 msk salt och arbeta degen i ytterligare några minuter. Låt jäsa i ca 45 min.
  • Ta ett bakplåtspapper och smörj det med olivolja. Kavla ut degen till en tjock kaka som nästan blir lika stor som plåten. Gnid in kakan med olivolja. Strö över kryddorna och tryck ner oliverna i brödet. Sätt nu ugnen på 250 grader.
  • Låt degen jäsa i ytterligare 45 minuter. Efter att degen jäst strö över flingsalt på brödet. Sänk temperaturen på ugnen till 225 grader och baka brödet i 20 minuter.

    Mitt tips för att få alldra bästa resultat är att väga ingredienserna så man får exakt mängd. Det gör faktiskt stor skillnad.

1 kommentar:

  1. Anita Andresén17 maj 2009 20:51

    Focaccia brödet ska jag baka ofta , jättegott!!!

    SvaraRadera