Ingredienser: 4 personer
250 g pastaskruvar
200 g kassler
½ färsk annanas eller 1 burk
½ ask coctailtomater
4-6 blad isberssallad
2 st salladslökar
salt och peppar
Dressing:2 dl cream fraich
2 msk majonäs
2 msk sötsur thaisås
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt paketets anvisningar spola den sedan under kallt vatten så klibbar den inte i salladen sen.
- Skär annanas och kassler i kuber.
- Skär coktaltomaterna på hälften.
- Riv salladsbladen. Sallad har förmågan att bli beskt om man skär den. Därför är det bättre att riva den.
- Skär salladslöken i ringar och blanda ihop alla ingredienserna. Salta och peppra.
- Blanda cream fraich, majonäs, thaisås och finriven vitlök med salt och peppar.
Ska man bjuda folk på lunch imorgon, kan man förbereda kasslern, annanasen och dressingen. Pastan är ju alltid godast nykokt. Tomaterna har förmågan att vattna sig och löken och salladen skrumpnar eller vissnar. Detta är en jättegod sallad att ta med sig på picknicken, stranden eller bara som lunch. Vill man inte använda sig av pasta kan man göra som min mamma alltid gör. Använda sig av matris ;-) supergott! En skiva av focaccian som jag skrivit tidigare i bloggen passar utmärkt till.
HEEJ ANJA!!! DET ÄR MARIA, PETERS KUSIN<3<3
SvaraRaderaCOOLT ATT DU HAR EN BLOGG. OCH DIN RECEPT SER JÄTTEGODA UT!! KAN DU BERÄTTA HUR MAN SKAFFAR EN BLOGG??, JAG HAR FUNDERAT PÅ ATT SKAFFA EN. HÄLSA PETER OCH VILMER OCH HA DET SÅ BRA!!!
PUSSAR OCH KRAMAR MARIA
Hej
SvaraRaderaKul att du hittat hit.
Jag tror att du får gå in på www.blogger.com och regga dig.Det är peter som har gjort det mesta åt mig. jag bara skriver och lägger upp recept nu ;)
Peter och Vilmer Hälsar tillbaka
Heej Anja!!! Tack för tippset om bloggen!!!! Dina recept ser JÄTTEGODA ut!!!!!
SvaraRaderaKRAMAR MARIA