lördag 9 maj 2009

Kladdkaka

Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl socker

3 tsk vaniljsocker
6 matskedar kakao
1 ½ krm salt
2 1/4 dl vetemjöl

150 g smält smör
50 g mörk choklad (ej blockchoklad)

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smöra och bröa en rund form (med avtagbar botten). Klipp eventuellt en cirkel av bakplåtspapper och lägg i botten.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten.
  • Smält smöret och rör ut den hackade chokladen i smöret tills den smält. Blanda sedan ner det i smeten.
  • Sänk värmen till 175 grader och sätt kakan allra längst ner i ugnen. I min ugn blir kladdkakan utmärkt om jag har den inne i precis 30 minuter. Alla ugnar är ju olika så det är bara att kolla med en sticka. Den ska ju helst vara kladdig ;-)
  • Kladdkakan är faktiskt godast dagenefter eller om den har fått stå kallt några timmar. Till kladdkakan brukar jag servera vispad grädde som jag blandat ner hallonsylt eller drottningsylt i.

För dig som är chokladtokig är det ett måste att prova! =)

2 kommentarer:

  1. anita andresén10 maj 2009 kl. 22:30

    Den är jättegod!!

    SvaraRadera
  2. Detta är helt klart den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit! Helt underbar!!! :)

    SvaraRadera