4 port
Ingredienser:
1 kg potatis
250 g ärtskidor
8-10 st minimajs
2 st salladslökar
5-10 st soltorkade tomater
15-20 kalamata oliver
100 g grekisk fetaost
2 nävar färsk spenat
1 näve ruccolasallad
½ dl pesto
½ dl olivolja
Gör så här:
- Skrubba eller skala potatisen och koka den i väl saltat vatten (smaka på vattnet, det ska smaka mycket salt!!!)
- Häll vatten i en kastrull så det precis täcker ärtskidorna. Häll salt, socker, en klick smör och nymald vitpeppar i vattnet. Vattnet ska smaka gott :). Koka ärtskidorna i 2-3 minuter.
- Dela minimajsen i 3-4 delar.
- Skär salladslöken och soltorkade tomater.
- Skölj av spenaten och ruccolasalladen nogrannt.
- Blanda pesto och olivoljan tillsammans med lite salt och vitpeppar.
- (Allt utom potatisen kan förberedas i förväg. )
- Låt den nykokta potatisen ånga av någon minut innan du blandar den med alla grönsakerna (ej ruccolan och spenaten) i en stor skål. Smula över fetaosten och häll på pestodressingen och glöm inte bort kalamataoliverna. Precis innan serveringen vänder du ner ruccolan och spenaten.
Låter jättegod Anja, Fick tips av Inger du börjat matblogga var inte fel alls med alla dessa goda tips.
SvaraRaderaHälsa Peter
Sara Ehn
Kul att du gillar det! =)
SvaraRaderaPeter hälsar tillbax