tisdag 26 maj 2009

Ljummen Potatissallad

Nu kommer det ett recept som man kan använda till mycket. Tillsammans med en god tatzikisås och en grillad bit kött eller fisk till blir måltiden komplett.Eftersom det finns så mycket grönsaker i potatissalladen tycker inte jag att det behövs någon mer sallad. Orsaken till varför jag vill använda mig av kalamata oliver är att de svarta oliverna man kan köpa i affären, egentligen är gröna oliver som har blivit svarta med hjälp av färgämnen. Då lägger jag hällre några kronor extra på en äkta vara.

4 port
Ingredienser:
1 kg potatis
250 g ärtskidor
8-10 st minimajs
2 st salladslökar
5-10 st soltorkade tomater
15-20 kalamata oliver
100 g grekisk fetaost
2 nävar färsk spenat
1 näve ruccolasallad
½ dl pesto
½ dl olivolja

Gör så här:
  • Skrubba eller skala potatisen och koka den i väl saltat vatten (smaka på vattnet, det ska smaka mycket salt!!!)
  • Häll vatten i en kastrull så det precis täcker ärtskidorna. Häll salt, socker, en klick smör och nymald vitpeppar i vattnet. Vattnet ska smaka gott :). Koka ärtskidorna i 2-3 minuter.
  • Dela minimajsen i 3-4 delar.
  • Skär salladslöken och soltorkade tomater.
  • Skölj av spenaten och ruccolasalladen nogrannt.
  • Blanda pesto och olivoljan tillsammans med lite salt och vitpeppar.
  • (Allt utom potatisen kan förberedas i förväg. )
  • Låt den nykokta potatisen ånga av någon minut innan du blandar den med alla grönsakerna (ej ruccolan och spenaten) i en stor skål. Smula över fetaosten och häll på pestodressingen och glöm inte bort kalamataoliverna. Precis innan serveringen vänder du ner ruccolan och spenaten.

2 kommentarer:

  1. Låter jättegod Anja, Fick tips av Inger du börjat matblogga var inte fel alls med alla dessa goda tips.
    Hälsa Peter

    Sara Ehn

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar det! =)
    Peter hälsar tillbax

    SvaraRadera