tisdag 25 oktober 2011

Anjas Köttgryta

I en av mina veckopåsar från Kaprifolkött fick jag med mig grytbitar av nöt. Att göra någon gryta av dem var ju givet ;). Det blev väldigt bra! Gillar ni det så ska ni prova en liknande rätt, men med revben i stället. Klicka här isåfall.

Ingredienser:DSC00933

1 kg grytbitar av nötkött (fransyska)
1 dl mjöl
olja att steka med

3,5 dl starkvinsglögg
3,5 dl vatten
1 dl soja (kinesisk)
5 vitlöksklyftor
3 morötter
1 gul lök

1 msk rosmarin
2 krm vitpeppar
salt

Gör så här:
  • Vänd köttet i mjöl och stek köttet i olja, så det får färg innan det åker ner i grytan du ska koka köttet i.
  • Häll på glögg, vatten och soja.
  • Skala och lägg ner vitlöksklyftorna. Skala och skär löken i grova båtar. Skrubba eller skala moroten och skär i stora slantar. Ner med löken och moroten i grytan och krydda med rosmarin och peppar.
  • Koka i 1,5 h eller tills köttet är mört. Smaka av med salt.
  • Servera med potatis, lingon och ättiksgurka.

4 kommentarer:

  1. Hej !
    Ska testa denna gryta idag !
    Ska bli spännande då de är glögg i också :)

    SvaraRadera
  2. Blir såsen tunn eller tjock förresten ?
    Tänkte om man behövde göra en typ mjölblanding ?/ Linda

    SvaraRadera
  3. Hej, kul att du ska laga den. Du får berätta hur den blev. Svaret på dina frågor är att den ska bli lagom ;)tjock. Blir den för tjock tunnar du ut det med lite vatten och blir den för tunn häller du i lite "mjölblandning" (redning). Koka grytan med lock och rör då och då. //Anja

    SvaraRadera
  4. Hej Anja!

    Sitter och letar efter recept på fransyska och hittade det här med glögg. Låter spännande.
    Tack för att du delade med dig. Ska nog kolla runt på dina andra recept också.
    Ha det gott.
    Susanne :o)

    SvaraRadera